Tirsdag d. 5. november 2019, Kl. 19:30 til kl. 22:00

Mere end 48.000 børn og unge har mistet en forælder.

Mere end 28.000 børn og unge har mistet en søskende.

Mere end 29.000 børn og unge oplever vold i hjemmet.

Mere end 390.000 børn og unge er skilsmissebørn.

Mere end 70.000 børn og unge lever med en psykisk syg forælder.

Mere end 48.000 børn og unge har på et tidspunkt en forælder i fængsel.

Mere end 80.000 børn og unge lever med en forælder med et misbrugsproblem.

Et ukendt antal børn og unge lever med forældre eller søskende med en livstruende eller uhelbredelig sygdom. Hvis vi hertil lægger de mange børn og unge, der bare ikke trives, bliver mobbet eller drillet, bliver udsat for overgreb eller føler sig ensomme, så taler tallene deres eget sprog.

Så hvad er det, vi voksne mener, når vi siger, at barndommen er sorgløs? Er det også børnenes virkelighed og deres egen oplevelse? Sådan spørger Jes Dige i sit foredrag.

Jes Dige er uddannet psykolog og arbejder i foreningen Skyggebørn, hvor han leder sorggrupper for børn. Han har i 25 år arbejdet ved Kræftens Bekæmpelse som konsulent og leder af sorggrupper for børn og unge.

Jes Dige vil komme ind på, hvordan vi kan møde børn i sorg, og hvordan vi udfordrer os selv i forhold til fastlåste ideer omkring sorg. Jes vil med sine mange års erfaring, fra bl.a. sorggrupper med børn, således klæde os på til at møde de børn, for hvem virkeligheden også indebærer sorg, og måske også gøre os klogere på den sorg, vi måtte bære på.

I starten af 1990’erne tog Jes Dige initiativ til oprettelsen af denne type af sorggrupper. Han underviser og holder oplæg om børn, unge og sorg i mange forskellige sammenhænge. Han er desuden kendt fra den gribende dokumentar "Skyggebørn" på DR1.

Foredraget finder sted i Kirkeladen. Entré inkl. kaffe - 50 kr. Der kan betales via MobilePay eller kontant.

Jes Dige
Kirkeladen